oct. 302008
 


Politetea este o conventie. Ca orice conventie, functioneaza doar intre indivizii initiati. Chiar daca politetea caracterizeaza majoritatea participantilor la trafic, este suficienta o concentratie de 1 mitocan (sau toapa) la 10 masini pentru ca orice sansa de a circula civilizat sa fie distrusa. Acesta este motivul pentru care va propunem 7 trucuri pentru evitarea nesimtitilor din trafic.

Cele 7 reguli pe care le voi enunta mai jos au fost (si sunt) testate personal in traficul din Bucuresti. Ele nu dizolva miraculos blocajele din oras, insa va ofera avantajul de a evita accidentele usoare si de a pastra fluiditatea circulatiei in zonele dense.

Folosind cele 7 reguli veti observa ca sunteti la fel de rapid, insa mult mai destins. Ele merita incercate si sunt convins ca vor deveni parte din reteta personala a respectului de sine. Daca dvs. insiva nu va respectati, atunci cui ii putem cere sa va respecte?…

– 1. Circulati numai pe mijlocul benzii de rulare. Nu le creati in niciun moment idiotilor ocazia sa forteze flancarea. O vor face, chiar daca nu ii ajuta cu nimic. Acest „mic” detaliu ii ajuta mult si pe motociclisti.

– 2. Indiferent de situatie, nu depasiti 35-40 km/h, chiar si in portiunile de drum aparent libere si chiar daca vi se pare ca va deplasati exagerat de incet. Este absolut legal. Istericii din trafic vor incerca sa va demonstreze cat de buni sunt ei si astfel se vor departa singuri de dvs. In plus, consumul dvs de carburant se va reduce spectaculos.

– 3. Prostul are intotdeauna prioritate. Nu conteaza ce scrie in codul rutier, lasati-l sa treaca primul. El nu castiga nimic, dvs nu pierdeti nimic, dar evitati schimbul de vopsea pe aripa si timpul pierdut la Politie.

– 4. Executati intotdeauna regulamentar schimbarea benzii de circulatie. In momentul in care istericii vad semnalul galben intermitent, vor accelera tocmai pentru a va impiedica sa faceti manevra. Lasati prostul sa treaca si executati manevra in spatele lui, chiar daca regulamentul prevede expres ca trebuie sa vi se permita miscarea. Da, este un corolar al punctului 3…

– 5. Nu claxonati. Riscati ca Dorel sa va sicaneze urmatorii 2 km doar pentru a va demonstra ca „are personalitate”. Trebuie sa aveti rabdare ca in cazul unui copil mic si smiorcait.

– 6. Imaginati-va ca toti cei din jurul dvs au becurile de semnal arse. Probabil din dorinta de a face economie (?!) inaptii nu dau semnal la schimbarea directiei, mai ales atunci cand stau la semafor. Pastrati intotdeauna o distanta suficienta fata de „suspectul” din fata, pentru a il putea depasi fara efort in caz de nevoie.

– 7. Inca o data, „pastrati distanta”. Mogaldanii care si-au dobandit carnetele contra-cost obisnuiesc sa franeze brusc, ba chiar isi abandoneaza masina exact cand va asteptati mai putin. Atentia trebuie dublata daca observati ca masina din fata are bara sifonata.

  2 comentarii despre “Cum sa ne ferim de idioti in trafic”

  1. BUNE SFATURI . EU SUNT INCA INCEPATOARE SI AM SI SEMNELE IN GEAM . PROSTII CHIAR NU AU LOC DE MINE .DAU CLAXOANE, MA DEPASESC IN VITEZA DESI MERG CORECT .