sept. 242008
 

Jeane, ne luam din asta ??
Parcarile dintre blocuri gem de dubite, microbuze, papuci si chiar camioane. Locatarii se cearta zilnic pe locurile de pacare, in timp ce parcarile rezidentiale sunt ocupate de masinile firmelor, branduite sau nu.

Banii (nu putini…) care ar trebui cheltuiti cu administrarea parcurilor auto, devin profit. Sub pretextul numit „pachet salarial”, firmele ofera angajatilor masini full-time. De fapt, firmele nu au unde sa isi parcheze flotele. Sau – mai corect – au unde, dar costa. Pai, nu-i mai bine gratis la domiciliul angajatului?

Legea permite oricui sa parcheze oriunde, atat timp cat locul de parcare nu este inchiriat de altcineva. Tocmai de aceea, omul isi pune masina personala pe spatiul public, iar masina de servciu pe locul inchiriat. Masina personala nu se misca, iar cea de firma are locul rezervat. Chiar daca locul de parcare este luat pe masina si nu in nume personal, mecanismul functioneaza, deoarece titularul locului ne va depune niciodata reclamatie impotriva… propriei persoane.

Sufocarea zonelor rezidentiale cu masini de firma a devenit un fenomen masiv si acut. Poate fi o idee castigatoare reglementarea drepturilor locatarilor din cartierele de blocuri in fata invaziei flotelor. 80% din vanzarile de auto noi sunt flote, iar cetateanul are nevoie de sprijin.

De asemenea, ar putea fi adaugate si alte subiecte „de cartier”, ca:

– targ auto pe trotuare;
– sofat fara carnet;
– desfiintarea spatiilor verzi pentru parcari („multumiri” flotelor…);
– opriri stupide.

  3 comentarii despre “Invazia flotelor”

  1. buna iulian..dece nu te mai putem contacata la ” intrebari fregvente”.???..ne lipsesti.!!..o zi buna!!!!!!!!

  2. Problema taxelor auto a devenit limpede. Postul se transformase in asisteanta paralela cu cea RAR. Cine nu avea rabdare sa mearga la RAR intreba aici 😀 Onorant, dar inoportun.

    Cat despre alte barfe auto putem discuta bine-merci. De fapt, noi acum chiar asta facem… :o)

  3. da…aveti dreptate!!!as „birfi” cu placere despre masini…doar numai despre partea exteriora…nu ma pre pricep la motoare…si alte caracteristici care tine de o masina!!..erau probleme si pareri care le imparteam cu dv…de ex acum ma macina o intrebare..referitor la clasificarea „EURILOR’…mi s-a spus la rar ca a mea desi in acte este trecuta e1..poate sa fie E2…de retinut ca este din 95!!!…acum astept decizia celor de la bucuresti!!!nu va suparati pt insistenta mea!!multumesc!!!