iun. 202008
 


Toyota planuieste sa lanseze versiunea de serie a conceptului iQ la inceputul lui 2009, atat pentru piata japoneza cat si pentru cea europeana. Toyota iQ va concura cu rivalii din acest segment, Smart ForTwo si Volkswagen Up.

Masina masoara mai putin de trei metri in lungime, totusi trei adulti si un copil pot sta confortabil. Oficialii sunt deasemenea increzatori ca masina va lua 5 stele la testele de siguranta Euro NCAP, in ciuda proportiilor micute. Spatiul interior se asteapta a fi peste medie pentru o masina atat de mica datorita ampatamentului maricel (fix 2 metri) si formelor rotunjite, optimizate.

In timp ce numele sau pare sa priveasca un pic de sus brand-ul rival Smart, iQ este o masina importanta pentru Toyota si va sprijini strategia sa de vanzari, de atragere a clientelei care isi cumpara pentru prima data un autoturism. Toyota asteapta sa vanda in jur de 100.000 de unitati iQ anual, desi competitia Volkswagen, Smart si a altor constructori se anunta destul de puternica.

Precizare importanta: – „spionajul” auto a atins cote importante. Nu exista model „nespionat”. Nu exista marca fara set complet de poze… „spion”. Dar, daca asta e moda, cum sa ne opunem tocmai noi? Deci – „Priviti aceste poze spion…”

  4 comentarii despre “Toyota iQ – atacul piticilor incepe in 2009”

  1. Va fi mai ieftina decat Toyota Aygo?

  2. Sa traiti, cred ca mai ieftin. Dar nu sunt sigur. Spun asta deoarece li s-a pus pata japonezilor sa-l faca de 5 stele si asta cam costa…

    Aygo nu a fost testat, dar fratele geaman C1 a luat 4 stele…

  3. Mersi, ma tem ca ai dreptate . Daca il concureaza pe Smart care poate costa chiar si 15000 euro, probabil ca nu va fi prea ieftin ; daca se vrea „de lifestyle ” (?!) ,am incurcat-o …