mai 302008
 


Renault Design Central Europe este primul centru de design auto din Romania. El va contribui la dezvoltarea de vehicule destinate mai multor piete ale Grupului Renault si va interveni in proiecte din faza demararii si pana la realizarea machetei finale a unui vehicul.

Centrul de design a fost creat in septembrie 2007 si are in prezent o echipa locala formata din 5 designeri si 4 conceptori de modele computerizate, de sase nationalitati diferite: romana, canadiana, bulgara, rusa, slovena si franceza. In acest centru lucreaza de asemenea 2 experti care au misiunea de a dezvolta activitati de Calitate Perceputa de Client in colaborare cu echipele de inginerie si design.

Centrul de design din Bucuresti are ca misiuni principale :
– colaborarea cu centrul de inginerie Renault Technologie Roumanie;
– participarea in concursurile interne, cu Technocentre si celelalte centre de creatie din lume, pentru dezvoltarea de proiecte ale Grupului Renault;
– dezvoltarea de produse post-vanzare si garantarea calitatii lor;
– dezvoltarea de activitati legate de Calitatea Perceputa de Client in colaborare cu ingineria.

Renault Design Central Europe contribuie la proiecte ale Grupului Renault in aceeasi masura ca si celelalte centre din reteaua noastra de design. Ca si celelalte centre, el ne ajuta sa integram tendintele locale, in special prin relatia cu scolile de design sau arhitectura. Acest lucru joaca un rol esential pentru a putea raspunde cat mai bine asteptarilor clientilor„, a declarat Patrick Le Quement, Director Design Industrial al Renault.

Echipa centrului de design din Bucuresti lucreaza in prezent la proiecte legate de vehiculul care va inlocui modelul Logan si cateva derivate ale acestuia, dar si la alte proiecte pentru marcile Renault sau Dacia.

  2 comentarii despre “Bucurestiul a devenit capitala est-europeana a designului auto Renault”

  1. urasc logan!