mai 262008
 


Surferii de pe web sunt familiarizati cu domenii „.com”, „.org” si chiar „.tv”. Acum, cand Internetul migreaza spre bordul masinilor, providerul de servicii telematice ATX Group spune ca e timpul sa se creeze un domeniu doar pentru masini: „.car”.

ATX si Connected Vehicle Trade Association se gandesc la formarea unui grup de lucru pentru a stabili standardele modului in care soferii si pasagerii sa poata accesa Internetul rapid si in siguranta.

Grupul va include constructori auto, furnizori, firme de tehnologie si provideri de continut. Standardele se vor aplica atat dispozitivelor incorporate in echipamentele masinilor cat si celor mobile obisnuite.

Grupul de lucru ar urma sa initieze studii de genul: – ce tip de informatii ar trebui sa fie accesibile din masina, – cum va fi prezentat acest continut, – felul in care e folosit limbajul tehnic, – firewall-uri, virusi si minimizarea distragerii atentiei soferului.

Initiatorii proiectului spun ca masinile viitorului au nevoie de tehnologii pe care soferii sa le activeze (sau la care sa raspunda) in maximum 2 secunde.

  1 comentariu despre “Internet cu domenii „.car” ?”