feb. 062008
 


Începând din a doua jumătate a lunii ianuarie 2008, uzina de la Mioveni a trecut la o cadenţă de fabricaţie de 61,3 vehicule/oră, cadenţă record în istoria uzinei. Practic, în prezent, la fiecare 52 de secunde, un vehicul iese de pe liniile de montaj ale uzinei Dacia. Din cele 1.300 de vehicule produse zilnic, 690 de vehicule sunt Logan berlină, 560 sunt Logan MCV şi 50, Logan VAN.

Pentru atingerea cadenţei actuale, Dacia a angajat în ultima perioadă aproape 900 de noi salariaţi numai în cadrul Uzinei Vehicule.

În 2007, uzina de la Mioveni a produs 222.914 vehicule. Actuala majorare de cadenţă va permite ca, în 2008, să se ajungă la o producţie totală de peste 310.000 de vehicule.

Alături de gama actuală, alcătuită din modelele Logan berlină, Logan MCV şi Logan VAN, două noi vehicule vor ieşi, în acest an, de pe liniile de asamblare ale uzinei Dacia. Este vorba despre Logan Pick-Up, prezentat în premieră mondială la Salonul Auto de la Bucureşti şi de un model bicorp, derivat din modelul Renault Sandero.

(comunicat Dacia, copy-paste)

  2 comentarii despre “Record „all-time” Dacia – 1 masina pe minut !”

  1. inteleg sa iasa o masina pe minut, cand o uzina este robotizata, dar facute de oameni,….ce calitate au??? oare mai au timp sa stranga toate suruburile??? n-as cumpara dacia, parerea mea!!! au angajat da!!! 900, cati au fugit din ei???, cu salarii de mizerie,…mai bine platesc patronii romani!

  2. gheorghe seby – nu e corecta aprecierea. 1 masina pe minut reprezinta cadenta mai multor linii de productie. Ne trebuie mai multe detalii ca sa putem aprecia lucrurile pe modelul propus de dvs.

    Asta nu inseamna ca va contrazic :o) ci doar ca demonstratia nu e corecta.