dec. 062007
 


Citroen C4 sedan este produs in doar doua locuri pe glob, El Palomar (suburbie Buenos Aires, Argentina) si Wuhan (China). Europa produce in Mulhouse (Franta) doar versiunea hatchback. De aceea, pentru Spania si Europa de Est (inclusiv Romania), PSA a decis sa exporte sedanul sud-american. Insa ceva s-a intamplat si planul francezilor va fi intarziat cu 3-6 luni.

Oficialii PSA sustin ca succesul urias al acestui model in Argentina si Brazilia a limitat disponibilitatile pentru export. De la inceperea productiei (aprilie 2007), Citroen a vandut 10,000 de unitati pe piata Mercosur (Argentina, Brazilia, Paraguay, Uruguay si Venezuela) piata in care C4 sedan poarta numele de Citroen C4 Pallas. Aceasta este argumentatia francezilor pentru motivul intarzierii exportului in Europa, iar – din toate sursele – explicatia se dovedeste a fi corecta.

Interesant de stiut – exportul de C4 sedan priveste doar Spania si tarile Europei de Est, deoarece acestea sunt singurele piete europene in care sedanul este preferat versiunilor hatchback. PSA produce in Europa doar Citroen C4 cu numar impar de usi.

  1 comentariu despre “PSA amana exportul de C4 sedan in Europa”

  1. Pare un model interesant. Megane ar avea de ce sa se teamă dacă ar fi vorba despre o marcă mai populară la noi.