oct. 112007
 

Nu ma dezic. Articolul scris in „ziua presei” ramane valabil. Insa de-a lungul zilelor de salon auto am observat o deteriorare continua a atmosferei la SIAB 2007, odata cu intrarea in scena a unor marlani, atat din randul organizatorilor, cat si din randul vizitatorilor.

Gainarii marunte tolerate de organizatori
Intr-una din zile m-am deplasat la SIAB in interes de serviciu, de presa. La intrare in dreptul casei de bilete, un tip ciudat care pretindea a fi director tehnic al SIAB (n-a stat nimeni sa-i verifice identitatea in blocajul acela ingrozitor) mi-a explicat ca pot intra cu acreditarea de presa, dar fara masina. Daca vreau sa intru cu masina, trebuia sa achit biletul de parcare. Vezi doamne, dispozitie expresa a directoarei generale Victoria Lupu… Ca sa vezi, organizatorii de salon AUTO considera normal ca jurnalistii AUTO sa vina cu autobuzul la SIAB, tocmai in Otopeni. Venitul cu masina e un moft, nu-i asa?

Satul de aglomeratie si cu masca amabilitatii aproape cazuta, am platit cei 15 lei pretinsi de „directorul tehnic”. In schimb am primit un patratel din hartie lucioasa galbena, mai exact cotorul unui bilet de parcare.

Salt in timp…

In ziua urmatoare figura s-a repetat, am platit 15 lei ca sa am voie la munca, dar de asta data am primit un bilet de parcare normal. Asadar, smecherasii de la intrare vand si bilete, dar si cotoare de bilete. Adica, biletele de parcare au fost vandute de doua ori fiecare. Baietii erau organizati, cei care verificau biletele la intrarea in tarcul-parcare acceptand la verificare si biletul si cotorul. Alo, AMC-APIA, ii controleaza cineva pe „directorii tehnici” care vand cotoare la intrarea SIAB?

Desi minoritari, marlanii aflati printre vizitatori au fost extrem de vizibili. Au zgariat caroserii, au murdarit tapiteria scaunelor, si-au insusit „amintiri” din interiorul masinilor. Ca s-au inghesuit si s-au impins nu mai punem la socoteala pentru ca astea sunt banalitati. Pentru a capata un balon gratis, un vizitator tembel (foto 1) s-a catarat pe un stalp al standului la o inaltime de 3-4 metri punand in pericol atat integritatea personala, cat si cea a standului. Mai conteaza ca „non-conformistul” (asa se zice…) vizita expozitia impreuna cu copilul sau ? Conteaza doar in masura in care copiii vad in parintii lor modele de viata. „Tata s-a urcat pe stalp… Uau… O sa ma urc si eu cand voi fi mare…”

  3 comentarii despre “SIAB 2007 – mizerii inadmisibile”

  1. Ce ma suprinde este ca… mai poate surprinde pe cineva marlania din Romania.

  2. Val, nu marlanul si marlania sunt surprinzatoare, ci suportul (involuntar) oferit de organizatori prin… lipsa de organizare.

    Il vezi pe nebun ca se catara dupa balon, ia-l de maneca. Expozantii au platit anul acesta preturi ff mari (milioane de euro, nu gluma), dar n-au oferit nici macar aer conditionat. Cat despre oamenii de ordine, au pus 10 de mogaldani la intrare (au niste fetze…), 10 in parcare si gata. Eu nu am vazut nici un om de ordine in hale. Or fi fost sub acoperire 8) 8) 8)

    Ce anume au primit de banii lor expozantii? A fost doar chiria pe suprafata ocupata?