sept. 172007
 

Fiind unul dintre marii iubitori de animale care isi transporta cainele mai tot timpul in masina, am avut impresia ca toata lumea este ca mine. Gresit.

Sondajul TotalAuto.ro desfasurat in aceasta vara a relevat faptul ca intr-o proportie de 57% romanii sunt categoric importiva urcarii in masina a unui animal de companie , acestia neacceptand accesul animalelor in habitaclul masinii personale sub nici o forma.

15% dintre romani in principiu nu sunt de acord cu transportul de animale in habitaclul automobilului, dar – din diferite motive – sunt nevoiti sa accepte totusi accesul necuvantatoarelor la bord. Probabil ca in cazul acestora, insistentele familiei sunt mai importante decat optiunea personala, fericirea unui membru de familie iubitor de animale fiind mai importanta decat uzura suplimentara a masinii in urma transportului de animale (par cazut, urme de labe, mici zgarieturi, etc).

Soferii iubitorii de animale sunt si ei intr-o proportie importanta, 28%. Ei nu au nici o retinere in a-si invita prietenii necuvantatori in masina. Aceasta categorie de oameni reprezinta o importanta piata pentru accesoriile auto pentru animale, cum ar fi sistemele de siguranta pentru animalele aflate pe locurile din spate (un fel de ham care se prinde de bancheta asemanator scaunelor pentru copii) si huse speciale de protectie a banchetelor impotriva impregnarii cu par.