sept. 122007
 

Zi istorica. Ford inapoi in Romania dupa 70 de ani… Fosta uzina Daewoo de la Craiova are un nou stapan. Odata cu semnarea documentelor de preluare a uzinei, au aparut si noi detalii legate de viitorul acesteia.

Noua uzina Ford din Romania va incepe sa produca la sfarsitul lui 2008 un model de clasa mica, catre va fi asamblat exclusiv in Romania. Seful Ford Europa, dl. John Fleming, a precizat in cadrul unei conferinte de presa desfasurate la Salonul Internternational Auto de la Frankfurt ca fordul romanesc nu va face concurenta Daciei Logan, intrucat Ford nu are in vedere in acest moment realizarea unui automobil „low-cost”. Cel mai probabil la Craiova se va asambla modelul Fiesta, in noile sale haine, expuse la IAA Frankfurt sub forma „concept car”-ului Verve (foto).

S-a batut palma si – prin urmare – Ford va plati guvernului roman 57 de milioane de euro, contravaloarea a 72,4% din totalul de actiuni ale uzinei din Banie. Numarul de angajati al uzinei va creste de la 3900 la 7000, iar acest aspect inseamna noi locuri de munca pentru olteni.

Premierul Tariceanu reuseste astfel sa obtina acoperire deplina pentru promisiunile facute muncitorilor de la Craiova si – cu toate ca vom continua razboiul pe subiectul „taxa de prima inmatriculare” – il felicitam pentru reusita de astazi. Nu este meritul personal al premierului aceasta realizare, insa trebuie precizat (asa este frumos) ca Tariceanu s-a implicat foarte mult pe acest front. Aplaudam.

Si inca un detaliu. 90% din productia Ford Craiova va merge la export…

Cat despre detalii gen „ei n-au parafat inca actul in limba engleza” sau alte gogosi umflate, credeti-ma, n-au nici o importanta… Succes Ford !

  5 comentarii despre “IAA Frankfurt – Ford este stapan la Craiova !”

  1. Vestea asta nu poate decât să ne bucure. O companie de talia Ford va mai adăuga puÅ£in dinamism economiei româneÅŸti. Văd că Ford vine la noi să scape de probleme. AÅŸa cum achiziÅ£ia Dacia a adus Renault o nouă direcÅ£ie de creÅŸtere, tot aÅŸa ÅŸi pentru Ford Craiova va însemna o mare gură de aer. Åži vor să înceapă producÅ£ia peste doar un an…

  2. bravo felicitari si bine aiti venit in romania.tin sa mentionez ca,chiar miam luat un ford puma si sunt tare multumit de el dar din pacate ca sal inmatriculez AICI IN ROMANIA mai tre sa dau unul adica inca 2500 de euro.cica statului dar eu nu sunt sigur,eu totusi cred ca lui tariceanu ii dau cu campania lui de cimitire de masini.doamne dar cand te saturi de bani?

  3. nu stiu exact,dar vreau sa va intreb pentru cat timp se vor asigura piesele pentru Daewoo-cielo?

  4. Oricat de mult timp este rentabil pentru uzina, dar nu mai putin de 8 ani.

    La Craiova inca se fac piese pentru Oltcit. Ultimul Oltcit a fost fabricat acum 12 ani. Nu cred ca trebuie sa va faceti probleme.