iul. 202007
 

BlueMotion a intrat in terminologia Volkswagen ca insemn al celor mai economice modele ale marcii. Totul a început cu Polo BlueMotion în vara anului 2006. Acum este disponibil ÅŸi Passat BlueMotion, iar Golf BlueMotion va fi lansat în toamna acestui an. Aceste modele sunt dezvoltate continuu, Volkswagen reuÅŸind să obtina cel mai mic consum în clasa lui Polo – 3,8 litri, emisiile de gaze fiind de 99 g/km parcurs.

Motorul 1.4 TDI, cu trei cilindri, dispune de un cuplu relativ ridicat (195 Nm) si permite rapoarte mari în cutia de viteze. Rezistenţa aerodinamică redusă este o altă latură a filosofiei BlueMotion. Aceasta include o bună aerodinamică cu un coeficient de rezistenţă (Cd) de 0,30, precum şi o rezistenţă minimă la înaintare graţie pneurilor, ceea ce contribuie la reducerea consumului. Propulsorul TDI este echipat, în dotarea standard, si cu un filtru de particule diesel (DPF).

Producatorul nu a indicat si conditiile in care a obtinut aceste performante remarcabile (incarcare, nivel combustibil, stare de functionare AC sau mediul de rulare).

(Comunicat Porsche Romania, editat)

  4 comentarii despre “VW BlueMotion – 99 de grame CO2”

  1. PANA LA URMA CAT CONSUMA BAIATU?

  2. Pai, consuma cat scrie (VW nu minte), dar nu sunt indicate conditiile.

    Si eu pot scoate cu un Hummer 3 litri/100 km daca il las in ralanti si il urc pe platforma… nu? :mrgreen:

    E un comunicat al lor (apare precizarea), nu-i un test al nostru… Cand aflam, zicem exact.

  3. ce pret are acest Polo cu consum de 3.8litri

  4. Drumen Liliana – importatorul nu a adus inca in la noi acest model. Nici macar orientativ nu stiu sa va spun care ar fi pretul acestei tehnologii.