iul. 182007
 


Ford Motor Company va incerca in luna august sa stabileasca un record de viteza la sol pentru un automobil electric, o masina cu pile de combustibil pe baza de hidrogen. Modelul implicat in aceasta aventura este un Fusion. Mai exact un Ford Fusion Hydrogen 999.

Ford Fusion Hydrogen 999 este un model cu pile de combustibil, adica este esentialmente un automobil electric, care isi produce singur electricitatea cu ajutorul hidrogenului. Tentativa de stabilire a recordului mondial va avea loc de-a lungul „Saptamanii Vitezei” ce se va desfasura in Bonneville (USA) intre 10 si 17 August. Incercarea va fi omologata (sau nu) de catre Southern California Timing Association.

Recordul actual de viteza la sol pentru un automobil electric este de 507 km/h (315 mph), a fost stabilit in anul 2004 si apartine Universitatii din Ohio. Studentii acestei universitati sunt implicati si in actuala tentativa a lui Ford Fusion Hydrogen 999.

Clipul video (in limba engleza) prezinta in detaliu teribilul Fusion Hydrogen 999.
rACx-YJXEgg

  3 comentarii despre “Ford Fusion Hydrogen 999”

  1. „Baietii rai” au de facut ceva comentarii ?? 🙂

  2. Mult succes! Tehnologia pilelor cu hidrogen mai are mult de parcurs până să ajungă rentabilă ÅŸi eficientă. Iar acesta e un pas către victorie…

  3. Cred ca o sa prindem in viata pilele de combustibil in productie de serie…