iul. 092007
 

Dupa carambolajul din 6 iulie 2007, s-au taiat capete la Politia Rutiera. Acest fapt nu a schimbat in nici un fel elementele dramei, accidentele continuand pe Autostrada Soarelui. Este adevarat, dupa aceste decapitari, Politia a sosit la fata locului foarte rapid (sub 5 min.), dar chiar si in conditiile acestei reactii exemplare au murit oameni in continuare. Ce-i de facut? Sa taiem noi capete la Politie?

Cu siguranta, Politia Rutiera se numara printre vinovati. Am scris in mai multe randuri despre impotenta acestei institutii macinate de numeroase complexe. Nu am nici un interes pervers de a lua apararea politistilor, insa in cazul „Autostrazii Fumigene” vinovatul nr.1 nu este Politia, ci lipsa de discernamant a catorva soferi.

Incendiul a fost mare, iar soferii au avut posibilitatea sa il vada din timp. Cu toate ca au putut constata primejdia, ei nu au luat nici o masura, intrand fara griji in norul ucigas. Discernamantul lor a fost zero. Abia dupa ce au intrat in capcana au descoperit ca nu prea poti conduce fara sa vezi nimic. Pericol dublu – fie iti apare brusc un obstacol in fata, fie devii chiar tu un obstacol invizibil pentru un urmaritor prea rapid.

Nu stiu de ce ne tot ascundem dupa deget. Exista in trafic nenumarati soferi inapti. Unii sunt labili psihic, altii dusi cu nervii sau pur si simplu lipsiti judecata, ca niste „copii nerabdatori” captivi in trupurile unor adulti.

In scolile de soferi nu exista examene psihologice serioase, generatiile noi de instructori auto sunt slab calificate, iar examenul cu Politia este o loterie: daca tragi de mai multe ori, iti cresc sansele de castig.

Si inca ceva. Cred ca a sosit momentul sa ii protejam mai mult pe cei care respecta legea si nu pe cei care o incalca. Ma refer la fervoarea ministrului David de a desfiinta reexaminarea contravenientilor ramasi fara carnete, precum si la „intelepciunea” domniei sale de a renunta la proiectul „politisti rutieri in civil, ca nu cumva sa fie identificati in trafic cei vinovati.

ACESTEA SUNT PROBLEMELE – restul este doar un spectacol grotesc de stiri.

  5 comentarii despre “Cazul Autostrada Fumigena”

  1. iulian chiar ma bucur ca ai abordat si acest subiect.am un prieten(tirist)care a participat efectiv la acel accident…si a participat in bine…stii ca tiristii au statii radio pe masini..el a auzit prin statie despre ce e vb acolo si a incercat mergand in zig-zag cu avariile aprinse plus un cearceaf fluturand pe geam sa-i impiedice pe vitezomani sa-l depaseasca…toti il claxonau si incercau sa treaca de el..nu zic ca sunt eu mare sofer dar daca eram eu si vedeam asa ceva m-as fi gandit ca:ori se intampla ceva,ori tiristul e beat sau nebun…si cred ca as fi stat dupa el…nu a reusit sa-i opreasca pe nebuni decat cerand ajutorul prin statie altui coleg cu care mergand in paralel a reusit sa-i infraneze pe ceilalti pana aproape de accident…apoi toti i-au multumit si au luat-o pe contrasens spre constanta….cred ca aici e pur si simplu vorba de lipsa de experienta si de civilizatie si de orice in traficul din romania..

  2. iar despre demiteri….e prima data cand aud de ,,politia autostrazilor,, ceeeeeeee???????avem si multe autostrazi ca sa avem o politie numai a lor…o aberatie…si cred ca poltia autostrazilor e formata numai din sef si fraierica ala care vb la telefon si nu stia ce sa faca…dar acunm a ramas numai fraierica….

  3. Cred ca lui Jianu i s-a platit o polita, iar fumigena de pe autostrada a fost doar un prilej minunat. E cu „cred”, e doar carcoteala…

  4. vreau sa multumesc din suflet unor oameni cu suflet mare care ne-au ajutat pe data de 05-07 intr-un accident la carligul mic pe valea oltului!aveau un bmw negru,doamna era blonda iar domnul era saten!DACA VAD ACEST MSG ROG SA DEA UN E-MAIL!!!ERAU UN OPEL VISINIU,B-13-WGP SI UN RENAULT GRI METALIZAT CU NR. DE ARGES!DANSII AU MERS(DUPA AMBULANTA) CU UN COPIL LA SPITALUL DIN VALCEA DUPA CARE AU DUS-O PE FLORI CU BEBELUSA(MARIA)ACASA !DR.TABEREI-FAVORIT-BUCURESTI