iul. 052007
 

Volkswagen incepe numaratoareainversa pentru lansarea celui mai nou model din gama. Noul Compact-SUV va fi prezentat publicului pentru prima data in septembrie in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt (IAA). O combintie de putere si eleganta caracterizeaza designul noului Tiguan. A fost conceput la granita dintre lumea urbana si spatiile deschise, intre afaceri si timp liber. Tiguan este polivalent, cu caracteristici agile dar si cu un grad de confort ridicat, latura practica si tehnologii de ultima ora.

Ca si Touareg, al doilea SUV Volkswagen se prezinta cu un design increzator. Partea frontala este proportionata elegant urmand modelul prezentat de Volkswagen prin Conceptul A. Acesta a fost un studiu care a atras atentia, fiind un crossover intre coupe si SUV. Pe laterale avem o silueta alungita ce se intinde intre pasajele evazate ale rotilor cu un inconfundabil montant C. O consola scurta caracterizeaza spatele terminat brusc. Semnificative sunt si blocurile optice fata si spate cu forme simetrice.

Primele informatii despre motorizarile Tiguan: Volkswagen va oferi pentru prima data exclusiv motorizari turbo cu injectie directa. Tehnologia turbo de inalta performanta va reduce semnificativ consumul de carburant si emisiile dar vor amplifica dinamica si placerea de a conduce. Gama va fi compusa din trei motoare TSI si doua TDI. Dintre acestea, complet noi sunt TDI-urile silentioase cu common rail si injectie directa. Dezvolta 103 kW/ 140 CP si 125 kW/ 170 CP la 1.750 rpm si 320 Nm sau 350 Nm. Ambele motorizari satisfac deja normele Euro 5 ce vor intra in vigoare in 2009.

Motorizarile pe benzina vor fi puternice, economice si curate. Motoarele cu injectie directa si turbina vor dezvolta 110 kW/ 150 CP, 125 kW/ 170 CP si 147 kW/ 200 CP. Noi in programul de vanzare a producatorului Volkswagen sunt versiunile de 150 si 170 CP. Valorile cuplului maxim sunt impresionante de la prima vedere. Motorul TSI de 150 CP dezvolta deja 240 Nm la 1.750 rpm. Pentru versiunile de 170 CP si 200 CP, valoarea este de 280 Nm de la 1.800 rpm.

Pe piata din Romania, dupa avanpremiera de la SIAB din octombrie, noul model va fi prezentat in prima parte a anului viitor. Pentru motorizarea 1.4 TSI de 150 CP este asteptat un pret de 19.195 Euro fara TVA.

(comunicat Porsche Romania, editat)

  6 comentarii despre “VW – numaratoare inversa Tiguan”

  1. nu cred ca in acest mileniu va tremura vreo masina japoneza in fata celor europene…

    spre Tiguan vor merge clientii VW care vor „mai sus”, iar din afara vad doar clienti de marci frantuzesti sau clienti nemultumiti de Tucson.

  2. Super, sunt fan VW.

  3. seamana oarecum cu touaregul dar e mult mai slab

  4. golf 4 e masina mea preferata si imi doresc nespus demult unul…dar inca mai sper!am hotarat sa imi iau unul dar mai astept pana imi strang suma si m-as multumi sa lucrez la reprezentanta macar!il ador si il iubesc!!

  5. emilia – cand ajungi la reprezentanta sa ne zici si noua, poate ne faci niste discounturi ๐Ÿ˜€