iun. 052007
 

Nu am mai vazut un politist rutier in strada pentru a spraveghea traficul de foarte mult timp. Singurele ocazii in care omuletii cu cascheta apar sunt doar cele de avarie, acelea in care semafoarele sucomba si intersectiile se blocheaza. Pe langa Parlament, identificam o alta institutie publica, platita de la Bugetul de Stat pentru a dormi – Politia Rutiera.

Senzatia pe care mi-o lasa Politia Rutiera este aceea ca nu isi intelege propria menire. Politia Rutiera nu pricepe ca regulile de circulatie nu sunt negociabile si ca acest adevar este valabil doar aparat in strada.

Nu exista intersectie in Bucuresti in care sa nu apara unul mai destept decat toti ceilalti, care sa depaseasca intreaga coloana oprita la culoarea rosie a semaforului. Neexistand politist care sa constate incalcarea legii, cu siguranta ca maine va aparea inca un destept-al-desteptilor care va descoperi ca se circula mai repede – logic nu? – pe acolo pe unde nu sunt masini.

Urmarind aceasta iteratie, ajungem la situatia in care cei care incalca legea sunt de fapt cei descurcareti, iar cei care respecta regulamentul rutier sunt niste entitati ridicole, al caror timp nu conteaza si poate fi risipit la semafor. Adica exact situatia actuala. Indolenta Politiei Rutiere a ucis insasi ratiunea pentru care exista Politia Rutiera…

Sunt satul de poetii in uniforma care fac balet in intersectii pretinzand ca nu vad ilegalitatile care se petrec in jurul lor. Sunt timorati si probabil ca – din cand in cand – chiar isi mai iau si cate un bobarnac in tartacuta de la tupeistii cei mai obraznici. Daca o astfel de situatie este fara solutie, propun desfiintarea Politiei Rutiere. Daca este imposibil de aplicat legea, propun sa nu mai avem legi, pentru a preveni aplicarea discretionara a acestora.

Domnilor politisti rutieri, nu va mai faceti ca aparati legea, ci aparati-o efectiv. Nu ne mai dati statistici sforaitoare in presa, ci faceti lucrurile sa mearga in realitate, iar acestea vor vorbi in locul vostru. Nu va mai ascundeti dupa deget invocand „n” motive pentru care nu va puteti face datoria, intrucat asemenea motive nu apar nicaieri in lege si nici nu ajuta sau intereseaza pe nimeni. Interesant pentru oameni este doar sa va faceti meseria. Faceti-va meseria sau plecati acasa.

  2 comentarii despre “Politia Rutiera – somn in bocanci”

  1. niste tzarani care cred ca l-au apucat pe D-zeu de un picior ca au grade si putere!!!!!sunt satul de ei ca si de tzara asta de kkt…….

  2. Politai rutieri dormind am vazut intr-o noapte in zona Iuliu Maniu din militari, exact in fata blocului unde era vechiul sediu Radio Total, dormeau in masina ca niste prunci baietii. M-am infuriat la culme ca nu aveam un aparat foto la mine ca sa filmez fenomenul. Rusine sa le fie