mai 212007
 

Începând cu 22 mai, modelul Logan este disponibil în varianta cu alimentare alternativă, benzină / GPL (gaz petrolier lichefiat), în toată reţeaua comercială Dacia. În parteneriat cu Landi Renzo, lider mondial pentru piaţa de GPL, Dacia oferă un vehicul fiabil şi economic la cel mai bun raport calitate/preţ. GPL este un carburant economic şi ecologic, al cărui preţ la pompă este deosebit de atractiv.

Dacia lansează modelul Logan berlină cu GPL, disponibil în versiunile Preference 1.4MPI şi Laureate 1.4 MPI. Emisiile de CO² ale vehiculelor care utilizează carburantul GPL sunt cu 18% mai mici faţă de cele echipate cu motoare pe benzină. În plus, GPL este cu 50% mai ieftin decât benzina.

Cele două versiuni Logan GPL pot fi comandate, începând din data de 22 mai, în toată reţeaua de agenţi autorizaţi Dacia, la preţuri avantajoase: 8 000 euro (Preference 1.4 MPI), respectiv 8 800 euro (Laureate 1.4 MPI).

InstalaÅ£ia specifică alimentării cu GPL este furnizată ÅŸi montată în proces industrial de compania italiană Landi Renzo – lider mondial în producÅ£ia de sisteme alternative de propulsie cu GPL ÅŸi gaz natural. Calitatea instalaÅ£iei ÅŸi a procesului de montaj asigură vehiculului un excelent raport performanÅ£e/consum ÅŸi o deplină siguranţă în exploatare. Datorită funcÅ£ionării alternative, benzină/GPL, vehiculul beneficiază de o autonomie considerabilă, de peste 1500 km.

GPL este un carburant a cărui utilizare oferă o siguranţă deplină. Instalaţia specifică este supusă unor reglementări severe la nivel european. Rezervorul GPL este realizat dintr-un material deosebit de rezistent, echipat cu cinci dispozitive de siguranţă, testat la 550°C, conform standardelor în vigoare.

Logan cu GPL se adresează atât companiilor cât şi persoanelor fizice care parcurg anual un număr important de kilometri şi sunt interesate de optimizarea costurilor cu carburanţii. Nu în ultimul rând, oferta GPL se adresează clienţilor care sunt sensibili la impactul vehiculului asupra mediului înconjurător. Peste 10 milioane de vehicule alimentate cu GPL circulă astăzi în lume, din care 150 000 în România. Reţeaua de distribuţie GPL numără peste 25 000 de staţii de alimentare în Europa din care aproape 1 000 în România.

Odată cu comercializarea Logan GPL, Dacia îşi reafirmă grija permanentă pentru protecţia mediului înconjurător, lansând vehicule cu emisii poluante reduse, deci mai ecologice şi mai economice. Dacia a fost recent recertificată ISO 9001, ceea ce confirmă faptul că Sistemul de Management al Calităţii adoptat corespunde exigenţelor standardului internaţional ISO 9001, versiunea 2000. Toate vehiculele comercializate din gama Dacia Logan respectă exigenţele reglementărilor Euro 4.

  3 comentarii despre “Comunicat oficial Dacia”

  1. cred ca ati vazut cum s-a rupt roata de la loganul de 180.000 euro a lui casuneanu la cupa dacia logan! ce pretentii sa mai avem de la cel de 8000 euro?

  2. e mai avantajos 1.4 MPI pe gaz decat 1.5DCI la o diferenta de 600 de euro. mai bine iau pe motorina …parerea mea 900 EURO o instalatie de gaz e mult .