mart. 152012
 

Producatorul britanic de masini de lux, Rolls-Royce Motor Cars Company, aniverseaza implinirea a 100 de ani de la nasterea Spirit of Ecstasy, probabil cel mai cunoscut simbol din lumea auto. Cu aceasta ocazie a fost organizat un eveniment exclusivist dedicat clientilor marcii si pasionatilor. Pentru celebrarea centenarului statuetei-emblema dedicate ”Doamnei Zburatoare” (The Flying Lady), compania Rolls-Royce l-a desemnat pe renumitul fotograf Rankin sa surprinda, intr-o colectie de 100 de fotografii, cele mai edificatoare imagini inspirate de figurina care se afla pe capota fiecarui model Rolls-Royce.

Asemeni lui Charles Robinson Sykes, cel care a dat nastere legendarei ”Doamne Zburatoare” in urma cu o suta de ani, Rankin se inspira din frumusetea si senzualitatea formelor feminine. La fel cum se spune ca Eleanor Velasco Thornton a fost sursa de inspiratie pentru Sykes atunci cand acesta a creat Spirit of Ecstasy, Rankin si-a gasit inspiratia pentru primul din cele 100 de portrete in persoana sotiei sale si modelului Tuuli Shipster.

Colectia Rankin: Spirit of Ecstasy a putut fi vizualizata pentru prima data in noiembrie anul trecut la Galeriile Rankin, dar si la standul Rolls-Royce de la Salonul Auto din Los Angeles, SUA. Colectia cuprinde o varietate de teme printre care putere, frumusete, intriga, mister si viteza. O serie de fotografii din aceasta colectie au fost ulterior prezentate la multiplele evenimente internationale organizate de Rolls-Royce. Mai mult, proprietarii de Rolls-Royce si alti invitati VIP au putut participa la o serie de evenimente exclusiviste la nivel international.

Un astfel de eveniment a avut loc recent la Bucuresti, unde au partipat peste 100 de personalitati publice si oameni de afaceri. Manifestarea de la Bucuresti a primit, de asemenea, inaltul patronaj al Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei. Automobile Bavaria Group este furnizor oficial al Casei Regale, calitate pe care a dobandit-o ca urmare a calitatii produselor si serviciilor oferite.