feb. 022012
 

Skoda Citigo 2012
Citigo reprezinta intrarea SKODA in segmentul subcompact, aflat intr-o crestere rapida. Daca la finalul lui 2011 noul model a fost introdus cu succes pe piata ceha, in 2012 Citigo cucereste noi grupuri de clienti pentru SKODA. Obiectivul pana in 2018 este acela de a creste livrarile la cel putin 1,5 milioane de unitati pe an, la nivel mondial.

Citigo se claseaza printre cele mai compacte, si in acelasi timp printre cele mai spatioase automobile din segmentul sau. Fidel promisiunii marcii – Simply Clever – automobilul impresioneaza printr-o serie de caracteristici ingenioase precum un suport pentru fotografii si documente, un carlig pentru geanta pe capacul torpedoului, o serie de plase de retinere si multiplele optiuni de depozitare.

Designerii modelului Citigo au pus accentul pe siguranta, aducand masinii scorul maxim de cinci stele in testul de impact Euro NCAP, alaturi de Volkswagen Up si Seat Mii. Si inca o premiera: – noul automobil de oras este si primul model SKODA care expune noul logo al marcii.

Un motor pe benzina, cu trei cilindri, propulseaza Citigo, acesta avand o cilindree de un litru si doua versiuni de putere: 44 kW/60 CP sau 55 kW/75 CP. In varianta sa cea mai eficienta, Green tec, noul Citigo obtine un consum de 4,1 l/100 km, iar emisiile de CO2 ale noului model SKODA se ridica la numai 96 g CO2/km.

(extras din comunicatul oficial Skoda Romania)