dec. 042011
 

Cunoscuta publicului roman mai mult pentru banda magnetica, marca BASF a oferit recent industriei automobilului un material exceptional de elastic. Daca pana acum existau covoare poliamidice pentru absorbtia socurilor la motor sau la baia de ulei, cel mai recent produs intrece orice imaginatie.

Amestecul unei poliamide speciale cu 50% fibra de sticla a condus la aparitia pe piata a unui material care poate relansa cursa protectiei pietonilor loviti de automobile. De asemenea, acest material poate imbraca orice parte componenta a automobilului pentru a fi ferita de socul unui nedorit accident. Noua gama de materiale se numeste Ultramid si absoarbe instantaneu socurile mecanice.

Chiar daca in aparenta absorbtia unui soc nu inseamna mare lucru, trebuie spus ca in dinamica unui accident orice soc absorbit poate fi decisiv pentru salvarea unei vieti. Cu gandul la dezvoltarea unui material atat de promitator, BASF a desfasurat in fata presei un experiment elocvent. O piesa construita din Ultramid a fost solicitata la o rasucire de 240 de grade! Piesa a rezistat perfect solicitarii, fara deformari remanente.