oct. 092011
 

Autoitalia distribuie si gama Jeep in RomaniaOdata cu preluarea in 2009 a pachetului de control pentru grupul american Chrysler, Fiat a devenit oficial si distribuitor Jeep in Europa. Ca marca, Jeep a luat nastere in urma cu 70 de ani cand armata S.U.A a solicitat crearea unui automobil modern, cu totul special, care sa serveasca celor mai diverse scopuri in cele mai neprietenoase conditii. Pe 15 iulie 1941 a fost produs astfel primul Jeep 4×4, un vehicul militar numit Willys Overland, devenit in scurt timp un adevart erou al celui de-al doilea Razboi Mondial atat datorita robustetii si versatilitatii uimitoare dar si datorita legaturilor emotionale care s-au creat atunci intre soldati si jeep’urile pe care le conduceau.

Jeep CompassAlianta cu Fiat Group nu a adus marcii doar avantaje strategice ci, asa cum era de asteptat, si unele de ordin tehnic ce se materializeaza prin intorducerea de noi platforme, noi tehnologii si o calitate generala a masinilor pana in cele mai mici detalii, conform asteptarilor europene. Noul Jeep Grand Cherokee este cel mai bun exemplu in acest sens, fiind primul model Jeep echipat cu un motor turbo diesel de 3.0 litri tehnologie Multijet II.

Ca reprezentant oficial al marcii in Romania, AutoItalia Group a inceput din octombrie 2011 comercializarea gamei Jeep asigurand, in acelasi timp, intreaga gama de servicii post-vanzare atat pentru noile modele cat si pentru cele existente deja pe piata. Reteaua de concesionari a marcii Jeep, aflata in continua dezvoltare, cuprinde in prezent 7 showroom-uri: 3 in Bucuresti (Jeep AutoItalia City Gates, AutoItalia Colentina si AutoPerugia 1 Decembrie), Constanta, Iasi, Cluj si Pitesti.

(extras din comunicatul oficial AutoItalia Group)