sept. 212011
 

Dacia Logan - locul 2 Legende pe rotiCu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt a fost anuntat clasamentul final al competitiei „Legende pe roti”, organizata de Automotive News Europe si MSX International. Concursul, desfasurat on-line, a inclus 14 sectiuni, fiecare acoperind cate o etapa din istoria automobilului.

Clasamentul pentru fiecare perioada a fost realizat in urma voturilor a peste 100 000 de participanti, care au avut de ales intre 10 modele preselectate de un grup de specialisti in domeniul auto.

Dacia Logan s-a clasat pe locul secund in topul modelelor care au marcat primul deceniu al secolului XXI. In clasamentul pentru anii 2000 – 2010, Dacia Logan a fost depasita doar de Mercedes Benz SLS in timp ce locul al treilea a fost ocupat de modelul electric Tesla Roadster.

Lansata pe piata in anul 2004, Dacia Logan a revolutionat piata auto, oferind un raport pret / prestatii/ spatiu interior fara egal. Disponibila la inceput intr-o singura versiune de caroserie, cu doua motorizari pe benzina, Dacia Logan a dat nastere unei adevarate familii de modele, care cuprinde, alaturi de berlina tricorp, un break, o furgoneta si un pick-up.