sept. 132011
 

Vedeta SKODA de la Salonul International Auto de la Frankfurt 2011 este un concept de design liftback, denumit MissionL. Apropiat de designul modelului de productie, acest concept ofera imagina celui de-al saselea model din gama SKODA, care va fi lansat in Europa, Rusia si China in 2012. Inainte de finalul acestui an, marca va lansa deja noul sedan compact in India, intr-o versiune specifica. Creat exclusiv pentru piata indiana, acest model va marca Ofensiva de Modele SKODA, un amplu proiect creat pentru a ajuta marca sa isi creasca vanzarile, la nivel international, la 1,5 milioane de autovehicule anual, pana in 2018.

MissionL se mandreste cu liniile pure si precizia constructiei, prezente in toate detaliile. Proportiile bine echilibrate sunt o combinatie de suprafete cu un design pur si linii precise. Impresia de robustete si eleganta a acestui liftback este subliniata de liniile indraznete ale aripilor, combinate cu jante din aliaj usor, de 18. Fiind foarte asemanator cu conceptul VisionD, una dintre trasaturile dominante ale partii frontale este noua imagine data de elementele tipice de design ale marcii SKODA. Logoul sagetii inaripate este acum un element independent, care domina partea din fata a capotei. Formata din lamele verticale, grila radiatorului este incadrata intr-o rama cromata. Aranjate in forma unui trifoi cu patru foi, farurile si proiectoarele de ceata din fata ies in evidenta, mai ales la asfintit. Structura cristalina a semnalizatoarelor delicate, integrate, si a luminilor de zi pozitionate la baza farurilor, are la baza liniile precise, care fac referire la calitatea excelenta a lucrarilor sticlarilor cehi. Acest motiv este prezent si in alte zone, atat de pe caroserie cat si din interior.

Designerii au utilizat imbinarile dintre aripi si bara de protectie pe post de elemente decorative indraznete. Fiecare dintre aceste linii exacte se termina armonios. Trei linii de pe lateral si de pe spatele masinii formeaza, in zona stopurilor, un triunghi delicat, care pare taiat in sticla. Blocurile optice spate dispun de o suprafata alba, clara si cu taieturi fine, ca de cristal, si sunt incadrate de o lampa rosie, in forma literei C.

Conceptul este acoperit cu un plafon panoramic, din sticla cu tenta de culoare inchisa. La fel ca si exteriorul, interiorul este foarte elegant. Mai mult, interiorul imbina nivelul ergonomic sofisticat cu functionalitatea ridicata. In timp ce structura orizontala a interiorului reprezinta o demonstratie de generozitate, bordul, tapiteria si volanul, cu designul sau alb-bej, confera o imagine tinereasca. Panourile portierelor sunt acoperite cu material textil, al carui model arata ca si fatetele unui cristal slefuit, ceea ce aduce si in interiorul masinii motivul traditional al sticlariei din Cehia.