aug. 312011
 

Richard Meaden - pilot Skoda UKSkoda este cea mai rapida masina de serie, cu cilindree de 2 litri si cu motor supraalimentat. Atingand 365 de km/h, respectiv 227,08 mile/h, modelul Octavia vRS Bonneville Special a reusit noul record de viteza in desertul american de sare Bonneville, Utah. In 19 august 2011, la ora locala 07:45, la doar cateva zile de la momentul in care a depasit viteza de 200 mile/h, in acelasi desert, modelul Skoda cu 600 CP a relizat acest nou record. Cursa a fost ocazionata de aniversarea a 10 ani de la lansarea modelelor vRS.

Skoda Octavia vRS Bonneville SpecialRecordul de pana acum, in categoria “G/PS”, se ridica la 347 km/h, respectiv 216 mile/h si dateaza din anul 1998. 13 ani mai tarziu, marca din Cehia a reusit sa depaseasca acest record cu 18 km/h, respectiv 11 mile/h. Southern California Timing Association (SCTA) a recunoscut oficial acest nou record.

La volanul modelului Skoda care a alergat in cadrul Bonneville Speed Week (Saptamana Vitezei: 13. – 20. august), s-a aflat britanicul Richard Meaden. Pe parcursul celo 5 kilometri, el a reusit, intr-o maniera impresionanta, sa accelereze Octavia de sase ori, la viteze de peste 200 mile/ora.

„Este un rezultat fantastic. Nu ne-am asteptat ca lucrurile sa decurga chiar la acest nivel. Acum am realizat un nou record si am depasit cu mult obiectivul. Datoram acest rezultat celor care, in ultimele saptamani si luni, au lucrat neobositi la aceste curse de la Bonneville, pregatind masina. Suntem cu totii foarte mandri.“ – Robert Hazelwood, director SKODA UK.