iun. 292011
 

Hyundai Elantra interiorNoul model Hyundai de clasa C, Elantra, a ajuns la cea de-a cincea generatie Modelul va fi disponibil cu un nou motor pe benzina, Gamma 1.6 litri MPI D-CVVT, cuplat la transmisii manuale sau automate cu sase rapoarte.

Dezvoltata si produsa in intregime in regim intern, noua cutie de viteze automata cu sase rapoarte este prima cutie de viteze din lume conceputa pentru a fi folosita la o masina de pasageri de dimensiuni medii. Noua transmisie este alcatuita din trei angrenaje epicicloidale, doua ambreaje si trei frane, fiind astfel mai mica, mai compacta si mai usoara decat orice alta cutie de viteze automata cu sase rapoarte disponibila astazi pe piata.

Consum mediuEmisii CO2
Cutie manuala (6 tr.)Cutie automata (6 tr.)Cutie manuala (6 tr.)Cutie automata (6 tr.)
6.4 l /100km7.0 l /100km148 g162 g

Noul sedan Hyundai are 2 varinante de echipare: Elantra si Elantra Highway. Ambele versiuni dispun de motorizarea 1.6 litri MPi, 132 CP si de transmisie manuala in sase trepte.

Dotarile standard Elantra includ: ABS, 6 airbag-uri, ESP, inchidere centralizata cu telecomanda, oglinzi exterioare actionate electric si incalzite, aer conditionat, volan si schimbator de viteze imbracate in piete, sistem audio radio/CD cu MP3, 6 difuzoare si comenzi audio pe volan. Preturile pentru noul Hyundai Elantra in Romania pornesc de la 14.450 euro cu TVA inclus (11.653 euro plus TVA). Pozitionarea de pret sustine politica Hyundai de a livra produse de calitate inalta la preturi accesibile publicului larg.

(extras din comunicatul oficial Hyundai Romania)