apr. 232011
 

Infiniti G37 ConvertibleCand vine vorba despre „stralucire”, unii oameni depasesc toate limitele pentru a-si face masinile sa arate extrem. De la decoratiuni complet inestetice, la tuning inadecvat clasei constructive a automobiulului, toata gama de exagerari este prezenta la cei care isi iubesc automobilul fara sa se priceapa la el. Alteori oamenii simt nevoia sa forteze prin intermedul automobilului o falsa recunoastere publica, un fals respect.

O poveste extrema este si cea a modelului Infiniti G37 Convertible din imagine. Acest auriu G37 Convertible a fost prezentat intr-un magazin de bijuterii din orasul Nanjing in provincia Jiangsu. Exteriorul a fost acoperit cu aur de 24K adaugand o greutate impresionanta masinii si, fara indoiala, scazand drastic performantele Infiniti-ului.

Nu stim care poate fi motivatia acoperirii unui autoturism cu aur sau diamante, dar cu certitudine nu exista un sens tehnic sau de placere a sofatului. Proprietarul atrage literalmente atentia asupra masinii sale, implorand hotii sa ii fure masina. Asa ceva nu se poate asigura CASCO. Nu demult, presa a scris despre o aventura similara cu un Porsche 996 Turbo placat cu aur care a fost furat, recuperat, apoi furat din nou. Nu exista o vina anume a proprietarului sa doreasca o masina de aur, dar exista totusi ceva care se numeste prudenta si care ar trebui sa ia locul betiei de imagine.

Morala? Cine isi „tuneaza” in acest fel masina (oricum una de lux…) demonstreaza simultan doua lucruri. In primul rand: – fara masina, proprietarul (sau utilizatorul de ocazie) comunica celor din jur absenta increderii de sine, ca imaginea despre propria persoana este insuficienta si ca doreste cu disperare recunoasterea unui statut superior (cel mai probabil nemeritat). In al doilea rand: – „discretia buna” este (vorba romanului) similara cu „paza buna” care „trece primejdia rea” de furt auto.