apr. 072011
 

Cand am observat in Inbox un e-mail trimis de Goodyear, cu un subiect legat de siguranta copiilor, am zambit. Ipocrizia industriei auto nu mai este un secret pentru nimeni. Cel mai important poluator din mediul urban a descoperit ca vinde mai bine daca mimeaza grija pentru copii. Citind insa mesajul, am descoperit cu surpriza un material interesant, din care am extras cateva idei.

1. Un copil nu are capacitatea necesara de a sta in siguranta in trafic.

Adesea ei nu pot vedea dincolo de masinile parcate si nu au experienta necesara de a judeca viteza si distanta unei masini care se apropie. Este important sa le reamintim ca sunt mai mici decat masinile si ca acest lucru ii impiedica sa vada drumul sau sa se faca vizibili pentru cei ce trec pe drum.

2. Faceti-i vizibili.

Ca parinti suntem intotdeauna ingrijorati de siguranta copiilor nostri. Facem orice pentru a micsora riscurile de accident: ii invatam regulile de baza pentru siguranta in trafic, cand si unde sa traverseze in siguranta strada, dar este tot responsabilitatea noastra aceea de a ne asigura ca sunt vizibili pentru conducatorii auto din trafic:

  • Haine vizibile. Una din cele mai usoare cai de a ne asigura ca ai nostri copii sunt vizibili pentru cei aflati in trafic este sa ne amintim ca atunci cand cumparam haine pentru ei, acestea trebuie sa fie luminoase, stralucitoare si intens colorate.
  • Accesorii reflectorizante pentru haine. Adaugand benzi reflectorizante in jurul bratelor sau pe incaltaminte ajuta de asemenea la a-i face mai vizibili in special seara, in zile cetoase, ploioase sau pur si simplu mohorate, sau pe drumurile laturalnice mai putin luminate.
  • Bicicleta si ghiozdanul. Asigura?i-va ca bicicletele lor sunt usor de remarcat prin accesoriile reflectorizante pe care le atasati si asigura?i-va ca luminile – din fata si din spate – functioneaza cum trebuie. Aceasta ii va ajuta foarte mult. De asemenea adaugarea unor stickere reflectorizante pe ghiozdan ii ajuta si mai mult sa fie vizibili in trafic.

3. Insotiti-i la plimbare. Fiti un bun exemplu pentru ei.

Copiii invata urmandu-ne exemplul. In timp ce ne petrecem mult timp vorbindu-le despre siguranta in trafic, drumurile strabatute pe jos catre si de la scoala sunt momente potrivite pentru a le consolida un bun comportament pe drum.

Fiti mereu un bun exemplu alegand locurile sigure pentru a traversa, explicand de ce a trebuit sa va opriti la semafor, sa va uitati in ambele parti si sa ascultati traficul inainte de a traversa.

(extras din comunicat oficial Goodyear Romania)