ian. 122011
 

Concept KV7La North American International Auto Show 2011 (NAIAS), studioul de design Kia din USA a oferit publicului ultima sa creatie, conceptul KV7.

Gandit ca un “activity van” modern, conceptul KV7 reprezinta o provocare aruncata ideii ca van-urile sunt strict pentru transportul familiilor numeroase si exprima o viziune a unui vehicul cu capacitatea functionala de a transporta mai multe persoane si bagajele lor, fiind in acelasi timp si un „social hub” pentru grupuri de prieteni si cautatori de aventura.

Designul de la baza lui KV7 este in contast cu cutumele din segment si se bazeaza pe aceeasi filosofie a crossoverului urban Soul, pentru a crea un limbaj unic de design care aduce influentele SUV in acest segment.

Concept KV7

Inspiratia pentru conceptul KV7 a fost gasita in simplitatea formei cutiei elegante, prezenta la telefoanele mobile moderne sau la trollere. Aspectul lat este completat de stalpul A si de designul parbrizului, mai putin vertical decat cel al minivanurilor traditionale. Aspectul exterior neted si rotile de 20 de inchi impun un look modern, inspirand increderea si puterea unui SUV.

Cea mai neobisnuita dotare a conceptului KV7 este portiera tip “aripa de pescarus” a pasagerilor care creeaza un spatiu urias de acces catre interior atunci cand e deschisa impreuna cu usa pasagerului fata.

Concept KV7Parbrizul distinct urmeaza liniile de design prezente pe noul Sportage si sedanul Optima. O serie aproape continua de geamuri care pleaca din stalpul „A” ofera o perspectiva neintrerupta, fie ca mergi pe plaja, fie ca iesi seara in oras. In ciuda aspectului non-traditional, dimensiunile lui KV7 (lungime: 4873 mm, latime: 2032 mm, ampatament: 3099 mm) sunt reprezentative pentru segmentul van si permit configurarea flexibila a scaunelor, oferind si o multitudine de posibilitati de depozitare.

Elementul decisiv care separa conceptul KV7 de restul minivanurilor este noul motor de 2.0 litri turbo GDI, capabil sa dezvolte 285 CP, cuplat la o cutie automata in 6 trepte.

Conceptul Kia KV7 – specificatii:

Lungime: 4873 mm; Latime: 2033 mm; Inaltime: 1729 mm;
Ampatament: 3100 mm;
Jante: P255/45R20; Pneuri: 20″.