dec. 192010
 

Priceperea si competenta sunt lucruri diferite. Ca sa aplici tuning auto, nu este suficient sa surubaresti pe sub masini sau sa fii la curent cu toate legendele (urbane) legate de acest domeniu captivant. Tuningul inseamna inginerie, nicidecum bricolaj. Daca vrei sa prescrii steroizi, trebuie sa fii neaparat medic. Am vorbit de multe ori despre aceste principii si – in sfarsit – am avut ocazia sa descopar in Bucuresti o casa de tuning de talia MTM, care aplica tuning profesional inalt si la marci (asa numite) „de volum”.  

MTM Romania nu este doar o franciza cumparata de un intreprinzator inspirat, ci reprezinta o concesiune girata de palmares motorsport si de competenta inginereasca. Emanuel „Mani” Ilina, fost campion national de raliu atat in clasamentul pilotilor (clasa N), cat si in cel pe echipe, atat ca pilot, cat si ca manager de echipa, este directorul general al Devil Motors, firma care detine drepturile de comercializare MTM in jumatatea de sud a tarii. Este inginer auto militar, specializat atat in vehicule rutiere, cat si in vehicule militare.

Impreuna cu Dragos Untaru, prieten din copilarie si actual partener de afaceri, Emanuel Ilina si-a fixat cartierul general in sudul Bucurestiului. Devil Motors nu este genul de locatie care te copleseste prin arhitectura de avangarda sau prin supradimensionari la moda in industria auto, ci o locatie utilata modern care a devenit (dupa cunostinta mea) primul service independent (neafiliat direct sau indirect unui constructor auto) care poate executa reparatii competente pentru branduri premium si de lux.

Privind lucrurile din acest unghi, alegerea facuta de tunerul german in favoarea Devil Motors este deplin justificata. Experienta acumulata in motorsport in combinatie cu entuziasmul profesional al echipei de specialisti ne fac sa credem ca incet, incet, Romania incepe sa intre in rezonanta cu pulsul european.

Devil Motors serviseaza toata gama de automobile urbane (inclusiv autoutilitare sub 3.5 tone), in timp ce gama de automobile care se poate bucura de tuning profesional MTM este limitata la modelele produse de grupul Volkswagen AG (VAG). Asadar, detinatorii de Skoda, Seat, VW, Audi sau Porsche au de acum posibilitatea upgradarii modelelor de serie. O masina obisnuita poate deveni peste noapte o supersportiva.

Laudam rar… Mai multe detalii pe situl oficial www.devil-motors.ro .