oct. 232010
 

Skoda Superb 4x4 Skoda Octavia si Superb propun pietei o combinatie inedita pentru brandul de origine ceha, transmisia automata cu dublu ambreiaj cu 6 trepte de viteza (DSG) si tractiunea integrala. Noua configuratie va fi disponibila pentru puternicul motor diesel 2.0 TDI cu 103 kW (140 CP), propulsor cu injectie directa common-rail si filtru de particule diesel in standard, care indeplineste normativul Euro 5.

Cutia de viteze robotizata angreneaza o platforma 4X4 performanta. Cuplajul Haldex din generatia a 4-a (ultima) preia sarcina distributiei puterii pe puntile fata si spate. Cand masina se deplaseaza pe sosele obisnuite, asfaltate, 96% din tractiune este transmisa puntii fata.

Imediat ce suprafata de rulare devine nefavorabila, sistemul Haldex reactioneaza in fractiuni de secunda si redirectioneaza cuplul spre rotile care dispun de cele mai bune conditii de tractiune. Ponderea tractiunii transmise spre puntea spate poate fi de pana la 90%. Rotile sunt controlate individual si electronic, in combinatie cu sistemele ABS si ESP si isi pastreaza stabilitatea chiar si in teren greu sau pe suprafete alunecoase.

(comnicat oficial Porsche Romania tradus din romana in… romana de „Total Auto”)