iul. 062010
 

Accesati www.eurofot-ip.eu EuroFOT (European Field Operational Test on Active Safety Systems) este o asociatie paneuropeana care deruleaza un proiect auto extrem de important. Nu mai putin de 28 de organizatii sunt angajate in procese de testare si evaluare stiintifica ale principalelor sisteme de asistenta on-board pentru soferi.

Sistemele cercetate sunt: – de avertizare coliziune laterala sau din spate; – de alerta viteza mare inainte de viraj; -sisteme de eficientizare energetica; – si sisteme de navigatie cu interfata om-masina.

Din 2010, nu mai putin de 1000 de automobile produse de constructori europeni si conduse de voluntari, vor traversa de mai multe ori intreaga Europa timp de 1 an. Masinile implicate in proiect vor colecta milioane de informatii de la senzorii sistemelor inteligente, iar volumul urias de date va furniza raspunsuri precise despre securitatea, confortul si eficienta sofatului.

EuroFOT este o ocazie unica pentru pentru ameliorarea traficului european. Precizarea ca „Romania nu este parte dintr-un astfel de proiect” este redundanta. Terminologia „Intelligent Systems” nu poate fi asociata cu intunericul in care ne scufunda tot mai adanc ciuma feudalismului ex-comunist.