iun. 242010
 

Top 3... Marca Dacia s-a clasat pe locul al doilea intr-un studiu al satisfactiei posesorilor de vehicule din Germania realizat de JD Power si revista germana Auto Test. In topul pe marci, romanii au obtinut un punctaj de 836 de puncte din 1000, la egalitate perfecta cu BMW. In clasamentul pe modele Dacia Logan s-a pozitionat pe locul al doilea in clasamentul modelelor de clasa mica.

Download raport complet J.D.Power

Compania de cercetare a pietei JD Power a masurat nivelul de satisfactie a clientilor in functie de patru criterii-cheie: atractivitatea vehiculului (performanta, design, confort); calitate si fiabilitate; costuri de intretinere (consum, polite de asigurare, costuri de reparatii) si calitatea serviciilor reparatorilor agreati. Studiul a fost realizat in perioada ianuarie-martie 2010, pe baza a 16 330 de interviuri online cu clienti care au detinut un vehicul timp de aproximativ 2 ani. Au fost evaluate modelele a 25 de marci, acoperind toate clasele auto.

Dacia - succes istoric in piata germana

Dacia a intrat pentru prima data in studiul JD Power in anul 2009, obtinand pozitia 13 din 27. Rezultatele inregistrate anul acesta demonstreaza ca marca romaneasca a avut cel mai mare ritm de crestere in raport cu ceilalti constructori. De la momentul lansarii sale pe piata germana in anul 2005, Dacia a vandut 150 000 de vehicule in Germania pana la sfarsitul lunii mai 2010.