iun. 112010
 

Spray antiradar In Lumea Libera ne putem permite orice excentricitate, atat timp cat nu incalcam vreo lege. Codul rutier ne obliga sa avem masinile inmatriculate si numerele la vedere. Nu este absolut deloc ilegal ca atunci cand fotografiezi sau cand o filmezi o masina numarul de inmatriculare sa nu apara in cadru, atat timp cat buclucasa placuta este perfect vizibila cu ochiul liber. V-am incurcat? Este normal, intrucat primele randuri ascund o poanta inedita. Haideti sa simplificam datele problemei…

Car Plate Blocker S-a inventat un produs numit „Car Plate Blocker”, un spray ce face placutele de inmatriculare „invizibile” unei camere de supraveghere a traficului, dar care pastreaza perfect vizibile numerele de inmatriculare cu ochiul liber. Spray-ul functioneaza reflectand inapoi lumina (un fenomen similar “ochilor rosii” din poze), facand astfel placutele de inmatriculare sa para supraexpuse. Ochiul liber se autoadapteaza si, prin urmare, nimic nu impiedica observarea in conditii optime a inscrisului de pe placuta.

Cele mai multe state nu interzic in mod expres utilizarea acestui gen de spray. Este interzisa mascarea ori acoperirea placutelor de inmatriculare, neexistand nicio prevedere despre cat de fotogenice ar trebui sa fie acestea. Producatorii spray-ului sustin ca placutele pulverizate cu solutia respectiva nu sunt in nici un fel ilegale, pentru ca inscrisul placutelor este in continuare vizibil pentru ochiul uman. Doar aparatul foto al unui radar nu il poate vedea.

Iata un mod profund imoral, dar perfect legal de a scapa de o amenda. Pretul de vanzare al spray-ului este undeva in jurul a 30 de dolari.

Satisfactia? Nepretuita… 😀