iun. 072010
 

Schwarzenegger la volanul i-MiEV Reprezentanta Mitsubishi Motors din America de Nord va da spre folosinta doua automobile Mitsubishi i-MiEV, statului american California pentru evaluarea acestora in flota de teste. Aceasta decizie a venit in urma interesului aratat de catre Biroul Guvernatorului si Departamentul de Servicii Generale din statul California de a include automobile electrice cu emisii poluante zero, cum este modelul i-MiEV, in flota de vehicule a statului California.

In timpul conferintei de presa, guvernatorului Schwarzenegger i s-a prezentat modelul Mitsubishi i-MiEV, timp in care acesta s-a familiarizat cu comenzile automobilului. El le-a explicat ziaristilor ca automobilele electrice sunt necesare pentru a sustine un sistem de transport nepoluant in Statul California.

California testeaza i-MiEV Prin aceasta oportunitate, comitetele din Legislatura Statului California vor castiga experienta astfel incat sa propuna constructia unei infrastructuri pentru automobilele electrice. Statul California va evalua modele i-MiEV in specificatie japoneza cu volan pe partea dreapta. Mitsubishi Motors planuieste introducerea unui model electric pentru piata americana in 2011.

Mitsubishi i-MiEV este comercializat in Japonia din luna iulie a anului 2009. Este un automobil eficient, propulsat de un motor electric si poate transporta patru adulti. Bateriile pot fi incarcate de la o priza normala.