iun. 042010
 

Italdesign Giugiaro Dupa ce a declarat in urma cu 2 saptamani ca va intra in posesia a 90% din actiunile celebrei case Italdesign Giugiaro, VW intarzie anuntul oficial pentru incheierea tranzactiei. Conform agreementului la care s-a ajuns, nemtii vor detine felia cea mare din pachetul de actiuni, iar familia Giugiaro va pastra 10%. Astfel, casa care a desenat prima generatie VW Golf se va alipi la grupul care poarta numele constructorului german.

Toata lumea a asteptat anuntul cel mare pe 1 iunie, dar nu a venit (inca).

Motivul VW de a achizitiona Italdesign este cel deja declarat, de a pregati atacarea pozitiei de lider in topul mondial al constructorilor in 2018, cand germanii preconizeaza ca vor depasi pragul de 10 milioane de vehicule vandute pe an. Pentru a accede in fotoliul de lider planetar, cele 10 branduri VW, inclusiv Porsche, au nevoie de mai multi designeri si de mai multi ingineri.

Italdesign Giugiaro 2008 Italdesign, fondat de Giorgetto Giugiaro in 1968, are acum 975 de angajati si 800 de statii de lucru pentru design computerizat. Presedintele Italdesign, Giorgetto Giugiaro (in varsta de 71 de ani) si fiul sau Fabrizio (45 de ani) sunt asteptati sa isi continue lucrul in cadrul companiei si dupa preluarea de catre germani.

O posibila viitoare dominatie germana in materie de design auto nu este un scenariu foarte hazardat. Ma gandesc in primul rand la modele concurente care au la origine creatii Giugiaro. Chiar daca este imposibil de facut acum vreo predictie industriala exacta, latinizarea formelor automobilelor germane este o ipoteza de lucru extrem de interesanta.

Este un moment important in lumea automobilului. Faptul ca finalizarea tranzactiei VW-Italdesign nu a fost inca definitivata (in ciuda preanunturilor oficiale din 24 Mai), ne face sa ramanem in asteptare.