mai 262010
 

Commander Van De obicei, o inregistrarea radar poate fi contestata de oricine si oricum. Iata ca o idee ingenioasa pune politia rutiera in avantaj in lupta cu tupeul celor care gresesc si nu isi recunosc greseala. Este vorba despre un veritabil Robocop Rutier inventat de politia din Bedfordshire si care a fost denumit oficial „Command Van” (Vanul de Comanda). Este un van de viteza echipat cu 4 camere-radar care pot inregistra 4 azimuturi diferite, dar care pot inregistra si acelasi automobil din mai multe unghiuri si de la mai multe distante.

Poti contesta calibrarea unui radar, insa nu poti contesta calibrarea a 4 radare care indica cu exactitate aceeasi viteza. Daca Robocop iti trimite pozele acasa, nu-ti mai ramane decat sa platesti amenda.

Radar In plus, pentru a imbunatati capacitatea probatorie a inregistrarilor politiei in cazul celor care nu isi recunosc vina, sistemul de filmare si inregistrare obtine primplanuri detaliate ale soferului. Esti filmat de la 800 de metri si pe masura apropierii imaginea soferului este capturata din ce in ce mai clar si cu din ce in ce mai multe detalii.

Noua inventie a atras oprobiul asociatiilor soferilor din Marea Britanie, care se plang ca banul public este cheltuit fara justificare, doar pentru a transforma soferii in “vaci de muls”. Asociatiile soferilor sunt de parere ca upgradarea radarelor nu aduce dupa sine si o scadere a vitezei medii in zonele supravegheate, adica upgrade-ul nu are rost.

Dvs ce spuneti? Sa vina Robocop-ul Rutier si in Romania sau sunteti de partea soferilor britanici?