apr. 272010
 


Curentul „verde” capata amploare. Goana dupa combustibili alternativi a ajuns si in scolile britanice si este promovata de media controlata de stat.

Exista cadrul in care anumiti oameni vin sa isi prezinte cele mai interesante idei pentru masinutele de zi cu zi. Cea mai recenta dintre aceste idei este si masina care functioneaza pe baza de cafea.

Poreclita „Masina Cappuccino”, micul automobil este o adaptare incitanta a unui VW Scirocco din 1998, achizitionat cu mai putin de 400 de lire sterline, si care seamana leit cu masina timpului din trilogia „Back To The Future” (Inapoi in viitor). masina a fost condusa de la Machaster la Londra, adica vreo 340 km, cu un propulsor pe baza de cafea prajita si macinata.

Cafeaua fierbe pana la punctul in care se separa un amestec gazos de oxigen si hidrogen, gaz care este directionat spre cilindri, loc in care se obtine arderea si implicit se initiaza miscarea. Nimic nou, principiu clasic, insa consumul de cafea este de 30-50 de ori mai mare decat cel de benzina. Inventia fiind mai de graba un proiect de divertisment al BBC decat unul industrial.