apr. 012010
 

Dacia a pacalit presa din Romania de 1 Aprilie, anuntand pe toate canalele ca Dacia Duster a castigat Raliul Gazelelor din Maroc, ca si cum acest trofeu ar exista. Aceasta competitie nu figureaza in niciun calendar sportiv oficial, fiind o forma de divertisment pentru femei.

Site-ul (cica) oficial al asa numitului Raliu al Gazelelor poate fi accesat la adresa: http://www.rallyeaichadesgazelles.com/

Gazelele la care face referire titulatura acestei activitati de divertisment feminin, sunt chiar doamnele care se inscriu in competitie. „Vrei sa devii o Gazela? Scrie-ne si se rezolva” – cam asa suna indemnul la actiune pe site-ul dedicat. „Sunteti o firma si doriti sa inscrieti o angajata?” – acesta este un indemn alternativ, pe persoana juridica.

Orice doamna doreste sa participe la actiune, o poate face contra cost. Nu exista clasamente, nu exista calificari, nu exista motorsport de performanta. Oricine femeie plateste, primeste un training bazic de-a lungul unui weekend. Asta este tot.

Din punct de vedere al clasamentului, din cele peste 100 de masini incluse in competitie, Dacia Duster apare la asa numita clasa crossover, in care au fost inscrise fix 8 masini: 2 Dacia Duster, 1 MPV Mercedes Viano si 5 Renault Kangoo. Re-nault Kan-goo! Gazelele sunt de parere ca Renault Kangoo si Mercedes Viano sunt crossovere.

Acesta este „raliul” gazelelor din Maroc. O gluma Dacia.