feb. 112010
 

Volkswagen a prezentat ultima generatie a modelului Touareg in premiera mondiala. Noul Touareg ofera o interpretare complet noua pentru ideea de SUV, gratie unei game de propulsoare mai economice cu aproape 20% si a unei varietati ridicate de noi sisteme de asistenta si siguranta. SUV-ul Volkswagen cantareste cu 208 de kilograme mai putin decat generatia precedenta.

Touareg va fi disponibil de asemenea si intr-o versiune hibrid. Cu un consum de numai 8,2 litri de carburant, acesta impune noi standarde in categoria modelelor SUV cu motor pe benzina, compatibile fara rezerve pentru offroad. Pana la o viteza de 50 km/h, versiunea hibrid a modelului Touareg se poate deplasa exclusiv cu ajutorul propulsorului electric.

La capitolul motoarelor diesel, Touareg V6 TDI, are un consum mediu de 7,4 litri, oferind un consum optim pentru segmentul vehiculelor autentice de teren. Ambele versiuni – cea hibrid a modelului Touareg si cea V6 TDI, sunt cele mai economice modele SUV pe benzina si motorina din clasa mare care au fost produse pana in prezent in Europa.

(extras din comunicatul oficial)