ian. 202010
 

La cea de-a 80-a editie a Salonului International Auto de la Geneva, care se va desfasura si anul acesta in cadrul complexului Palexpo (2-14 martie 2010), Mitsubishi Motors Corporation (MMC) va lansa noul ASX Crossover Compact. Modelul ASX este versiunea europeana a modelului japonez RVR, care va fi pus la vanzare in Japonia din Februarie 2010.

Noul Crossover Compact este programat sa apara pe piata din Europa incepand cu primavara acestui an si va fi introdus progresiv pe pietele locale. Prin aceasta strategie se doreste dezvoltarea segmentului „passenger car” castigat deja in zona de catre Mitsubishi, urmand exemplul celui mai nou crossover Outlander.

Printre alte propulsoare disponibile, versiunea europeana va fi echipata cu un motor de 1.8l turbo-diesel cu injectie directa, Euro 5, dezvoltat de catre MMC si Mitsubishi Heavy Industries, echipat cu o cutie de viteze manuala cu 6 trepte si cu functia Auto Stop & Go disponibila. Toate acestea vor va avea un impact pozitiv asupra mediului inconjurator.