dec. 222009
 

c8-spyker-aripi-pescarus Este foarte adevarat, situatia Saab nu este una fericita, insa nici atitudinea canalelor media care au cantat deja prohodul brandului viking nu este o atitudine serioasa. Uzina de la Trollhattan isi poate pastra portile deschise, deoarece pe masa GM inca exista oferte de preluare Saab. Cea mai recenta oferta este cea a olandezilor de la Spiker, un concurent direct al Koenigsegg pe segmentul premium-sport, care – dupa refuzul primei propuneri – a revenit cu o a doua formulare.

c8-spyker Ca si Saab, si Spiker este urmasul unui fost constructor de aeronave, actualul logo al marcii fiind chiar o elice de avion. Modelele Spiker sunt comercializate intr-un cerc exclusivist, insa aceasta abordare nu i-a impiedicat pe olandezi sa isi dezvolte reteaua reprezentantelor in fostul bloc comunist, mai exact in Cehia, Ucraina si Rusia. Cele mai cunoscute modele ale marcii sunt cele ale gamelor C8, D12 si C12.

Insa oferta Spiker de preluare Saab nu este singulara. GM a afirmat ca pe masa de lucru se mai afla cateva scrisori de intentie pentru preluarea brandului premium si ca acestea vor fi analizate cu atentie. Locurile de munca din Trollhattan, disponibilitatea statului suedez de a garanta imprumuturi pentru viitorul investitor, precum si istoria frumoasa a marcii fac din Saab obiectul unei tranzactii atractive, cu potential interesant.

Tranzactia Saab nu a fost inca abandonata. Se discuta pana in ultimul minut.