nov. 032009
 

trafic-uk Soferii din Regatul Unit petrec mai mult de doua zile de stat degeaba in masina in fiecare an in drumul spre serviciu, a calculat un grup de specialisti angajati de divizia britanica a Kia. Pentru ca eficienta in munca e o chestiune importanta in Insula specialistii au mers mai departe cu calculul si au constatat ca, in medie, un salariat britanic, care parcurge intreaga perioada de activitate in campul muncii (18-65 de ani) va petrece in masina, blocat in trafic, cam 3 luni din viata.

Blocajele in trafic, in Marea Britanie, afecteaza peste 70% din forta de munca ce se deplaseaza intre casa si serviciu cu masina. Soferii din aceasta categorie intraa intr-un scenariu generalizat care indica faptul ca, in medie, acestia fac spre locul de munca 47 de minute, din care 12 minute se “tarasc” cu viteze de sub 10 km/h. De aici rezulta si o serie de probleme, surprinse de studiul Kia: doua treimi (66%) dintre soferii intervievati au admis ca incalca limita de viteza atunci cand prind portiuni de drum fara trafic.

O proportie similara de soferi recunoaste ca se infurie la volan cand e aglomeratie, cu unul din trei soferi implicati intr-o altercatie! Cu toate acestea navetistii britanici, (in proportie de peste 70%, mai arata acelasi studiu) sunt reticenti in a-si schimba mijloacele de transport.