nov. 022009
 

imiev-lat-back Mitsubishi Motors Corporation (MMC), a anuntat ca sistemul de control „MiEV OS” instalat pe vehiculul electric i-MiEV, reprezentand noua generatie Mitsubishi Motors, a castigat premiul de excelenta „Tehnologia auto a anului” oferit de catre Hall of Fame-ul auto din Japonia (o prestigioasa organizatie non-profit cu sediul la Muzeul National de Stiinta din Japonia).

Utilizand platforma cu ampatament lung de la modelul Mitsubishi „i” pe benzina, o baterie de mare capacitate instalata sub podea si motorul electric montat sub portbagaj, i-MiEV are o autonomie buna, avand in acelasi timp si un interior spatios.

imiev-schita

Introducerea sistemului de operare MiEV OS – un sistem de control avansat al vehiculului prin care compania si-a aratat know-how-ul obtinut prin cercetarea si dezvoltarea automobilului electric timp de multi ani – ofera performanta si fiabilitate, trasaturi care se potrivesc acestei noi generatii de vehicule electrice EV. i-MiEV a fost laudat pentru beneficiul sau adus mediului inconjurator, datorita lipsei totale de emisi CO2 in timpul functionarii.

Sistemul de operare MiEV OS a fost selectat pentru premiul ” Tehnologia auto a anului”, pentru urmatoarele motive:

– Sistemul de control integrat pentru productia de serie a vehiculelor electrice;
– 3 modalitati de incarcare pentru bateria litiu-ion;
– Dezvoltarea unui motor compact, usor si eficient.