oct. 202009
 

karmann-vw_t5-2 Cum programul guvernamental “Prima Casa” e de ajutor numai pe hartie, iar programul “Rabla”, cu tinta de a scoate din uz 60.000 de harburi, si-a atins deocamdata scopul numai pe jumatate, propunem statului o solutie – un motorhome de la Karmann-Mobil. Clasa Colorado este construita pe platforma de Transporter T5, motorizata 2 litri diesel, in special versiunile de 140 si 180 de cai.

Cine este Karmann?

Este cel mai mare producator auto independent din Germania, ce functioneaza aproape neincetat din 1901. “Aproape” e o precizare care are rolul de a sublinia faptul ca brandul a intrat in acest an (8 aprilie) sub protectie de stat impotriva falimentului. Daca e vorba de un “comatos” tinut “la aparate” sau un bolnav cu sanse, ramane de vazut. Karmann asambleaza in prezent Audi A4 si Mercedes CLK decapotabil si are o lista istorica in spate, culminand cu modele de succes precum Volkswagen Karmann Ghia sau Porsche 912.

karmann-vw_t5-5

In ceea ce priveste rulotele, definite si cu un termenul mai cuprinzator de motorhome, Karmann si-a inceput activitatea modificand sasiuri de Volkswagen Transporter Type 2, in 1974. Aceste adevarate carute cu coviltir SF aveau inca de atunci doua paturi, chicineta, butelie pe gaz, sursa independenta de electricitate, toaleta si rezervoare de apa potabila si apa uzata. Motorhome-ul pe sasiu de T5 a aparut in 2003.

Galerie foto Karmann (puteti naviga direct din LightBox):