oct. 162009
 

seat-plattner-lat SEAT Ibiza ECOMOTIVE si-a dovedit calitatile ecologice si eficienta in consumul de combustibil prin parcurgerea unei distante de 1,910km cu un singur plin de motorina.

Rezultatul final a consemnat un consum de 2.34l/100km si a fost obtinut de Gerhard Plattner, campionul testelor de cosnum redus.

  • 12 tari europene au fost strabatute cu un singur plin de rezervor;
  • doar 44.81 litri de combustibil au fost necesari pentru a parcurge 1,910 km;
  • specialistul austriac, Gerhard Plattner a stabilit noul record cu un model SEAT

Plattner s-a mai incumetat in primavara la un drum cu Ibiza ECOMOTIVE cand a condus de la fabrica SEAT de la Martorell pana in Gottingen (Germania) cu un consum mediu de 2.9l/100km. De data aceasta, pentru actualul record, Plattner a pornit din Cieszyn, (Polonia), pe 23 septembrie, imediat dupa ce IPMC (International Police Motor Corporation) a sigilat capota si busonul rezervorului.

seat-plattner-inalt Drumul a inclus un total de 12 state europene, Plattner trecand prin orasele Mosty (Republica Ceha), Bratislava (Slovacia), Hegyeshalom (Ungaria), Graz (Austria), Varazdin (Croatia), Maribor (Slovenia), Toblach (Italia), Innsbruck (Austria), Schaan (Principatul Lichtenstein), Zurich (Elvetia) si Saint-Louis (Franta) pentru a termina calatoria la Frankfurt (Germania).

Cand austriacul a oprit pentru ultima oara motorul, sigiliile au fost intacte recordul fiind validat pentru segmentul in care SEAT Ibiza ECOMOTIVE activeaza. Cifrele finale arata eficienta excelenta a modelului spaniol din punct de vedere al emisiilor si al consumului. Caracteristicile gamei ECOMOTIVE sunt subliniate si de performante similare ale modelelor Altea si Altea XL ECOMOTIVE care au fost expuse la Salonul Auto de la Frankfurt.