oct. 152009
 

mits-concept-PX-MiEV_interior Mitsubishi Motors Corporation va prezenta in cadrul celei de-a 41-a editii a Salonului Auto de la Tokio nu mai putin de 16 modele auto. Premiera absoluta si centrul atentiei de la standul Mitsubishi este conceptul PX-MiEV, care poate functiona deopotriva ca vehicul electric plugin sau ca un hibrid clasic. Mitsubishi i-MiEV CARGO, de asemenea premiera mondiala, este un alt automobil electric din generatia noua care urmeaza sa fie livrat primilor solicitanti in aprilie 2010. Pe langa cele doua electrice, apar si alte 10 modele care respecta normele japoneze de protectie a mediului, aflate deja in productia de serie.

Premiera mondiala: Mitsubishi Concept PX-MiEV
mits-concept-PX-MiEV_spate
Propulsat de noul sistem hibrid plug-in al companiei, recunoscut pentru eficienta de care da dovada in ceea ce priveste autonomia in modul total electric, Mitsubishi Concept PX-MiEV este capabil sa parcurga peste 50 de kilometri cu un singur litru de carburant. Acest model este un concept de ultima generatie care echilibreaza balanta dintre performantele eco si cele dinamice, utiliznd un tren de rulare hibrid plus transmisia integrala S-AWC (Super All Wheel Control), si sistemul E-AYC (Electric-powered Active Yaw Control) ce transfera tractiune intre rotile puntii spate. In plus, conceptul este dotat cu interiorul „cocochi” (joc de cuvinte in limba japoneza cu sensul de „primitor”), interior care imbraca pasagerii intr-o ambianta confortabila, ce ascunde numeroase tehnologii de siguranta.

Premiera mondiala: i-MiEV CARGO
mits-concept-iMiEV-cargo_lat
Derivat din modelul de serie i-MiEV, conceptul maximizeaza atributele ce definesc gama de vehicule electrice Mitsubishi, respectul pentru mediu si eficienta dinamica, adaugand un spatiu de incarcare generos ce extinde adresabilitatea modelului catre micii intreprinzatori sau liberii profesionisti din domeniul transporturilor usoare. Forma cubica a partii din spate ii permite utilizatorului sa-si puna in valoare imaginatia pentru a-si personaliza spatiul in functie de nevoile sale. Rezultatul, este conceptul unui vehicul electric care indeplineste cerintele unei mari varietati de intrebuintari, de la utilizarea in afaceri, unde spatiul generos si capacitatea buna de incarcare sunt cerinte obligatorii, pâna la utilizare individuala sau relaxare.

Salonul Auto de la Tokio se va desfasura intre 24 octombrie si 4 noiembrie si va fi gazduit de Centrul Makuhari Messe din districtul Chiba. Zilele dedicate presei vor fi 21 si 22 octombrie.