oct. 142009
 

masina-ridicata Asa cum stiti deja, Ministerul Transporturilor a propus un proiect de lege in baza caruia Statul si-ar fi dorit sa poata confisca masina celui care nu isi plateste amenzile rutiere. Proiectul a fost pulverizat imediat de Politie (!), CSM si opinia publica. Nu a fost obscena propunerea legislativa in sine, ci dezinvoltura cu care unul sau mai multi functionari publici au agresat deliberat libertatile cetatenesti, fara ca cineva sa raspunda pentru ceea ce a facut.

Proiectul „confiscam masina” s-a scurs dintr-un creier antrenat in intunericul anilor predecembristi. Nici initiatorul proiectului nu se astepta sa-l implementeze, intrucat nu acesta a fost scopul. Ideea a fost alta, aceea de a transmite populatiei un mesaj subliminal dur: „iti putem face orice, oricand”. Astfel de mesaje sunt de obicei urmate de propuneri nepopulare, care insa – prin comparatie cu absurditatile initiale – devin acceptabile.

Mai tineti minte cum s-a dublat taxa auto? Initial taxa s-a triplat. Apoi lumea a iesit in strada, iar Statul a oferit satisfactie in cele din urma, taxa fiind „micsorata” de la cota „triplu” la cota „dublu”. Victorieeee…

Jocul abuzurilor legislative din jurul Automobilului este una din formele de manifestare a genocidului psihologic practicat de intreaga clasa politica romaneasca, fara exceptie, asupra poporului roman. Tactica „alege raul mai mic” este la fel de nociva ca bataia la copii. Nu lasa urme decat in timp, sub forma unui comportament dereglat.

De aceea suntem un popor bolnav de nervi.