Volker Mornhinweg, seful Mercedes-AMG a declarat ca noua interpretare a SL Coupe vine, nici mai mult nici mai putin, decat sa creeze masina clasica a viitorului si sa puna pe sosea cea mai fumoasa masina sport a secolului 21. Herr Mornhinweg apasa acceleratia si mai tare si spune ca aceasta masina ar putea deveni un nou icon al lumii auto care, ca si alte modele precum CLS si SL, vor mai adauga o caramida la ceea ce se cheama „Mitul Mercedes”. Dar ce anume sustine astfel de afirmatii? De la celebrele portiere gullwing si pana la capota lunga a motorului intreaga silueta nu face altceva decat sa aminteasca de celebrul 300 SL Gullwing Coupe din anii ’50.
Ce stie SLS?
SLS foloseste un cadru de aluminiu tubular pe care s-a asezat, in pozitie fata-central, un propulsor V8 AMG de 6,3 litri ce genereaza 563 de cai si un cuplu maxim de 650 de Nm, cuplat la o cutie de viteze in sapte rapoarte cu dublu ambreiaj (marca Mercedes). Suspensia este, deasemenea, din aluminiu, double-wishbone. Cei de la Mercedes spun ca masina nu va fi un super GT, ci va intra in clasa lui Porsche 911.
Distributia greutatii pe cele doua punti este facuta intr-un raport de 47/53, iar AMG anunta o acceleratie de 3,5 s pentru suta de kilometri pe ora. Viteza maxima este limitata electronic la 315 km/h. La interior avem un volan de piele cu trei spite si scaune sport cu spatare in compozitia carora s-a facut risipa de magneziu. Tot de la AMG citire, interiorul “vorbeste” despre un cockpit de avion cu bord in linii foarte largi, cu guri de aer conditionat cu fante ajustabile, ca la motoarele cu reactie. Pe consola centrala este folosit chiar metal, nicidecum imitatie de plastic.
Cine a fost 300 SL?
Mercedes-Benz 300SL a fost introdus in fabricatie in 1954 ca o masina sport de doua locuri, acoperita a carui caracteristica erau cele portiere cu deschidere verticala – gullwing (aripi de pescarus in engleza sau Flugelturen in germana) sub care se ascundea un motor ca a oferit peste 200 de cai putere inca de la prina generatie. Initialele „SL” veneau de la „Sport Leicht” (Sport Light).
SL a fost pentru multa vreme cea mai puternica masina de serie. Una dintre principalele inovatii tehnice de pe SL a fost injectia directa. Desi masina era dotata cu acelasi motor de 3 litri, cu “sase in linie” ce se gasea si pe limuzina 300, sistemul de injectie mecanica directa furnizat de Bosch ducea vechiul motor de limuzina de 115 cai la aproape 212 cai.