sept. 132009
 

opel-firma-sediu General Motors a anuntat oficial ca intentioneaza sa vanda pachetul de control Opel/Vauxhall canadienilor de la Magna International si partenerului sau rus Sberbank. Astfel, Magna si Sberbank vor detine 55% din actiuni, GM va pastra 35%, iar 10% vor fi detinute de angajatii Opel.

Pentru a finaliza tranzactia, GM a solicitat acordul scris la sindicatelor Opel cu privire la viitoarea politica de reducere a costurilor. Americanii se asteapta ca obtina acest acord in cateva saptamani, iar in urmatoarele 2-3 luni sa finalizeze vanzarea.

Cele 35 de procente ce vor ramane in posesia GM indica fara echivoc ca partea americana va continua sa joace un rol major in noua companie. Politica de produs Opel va ramane complet integrata in politica d productie GM, permitand tuturor detnatorilor de actiuni sa beneficieze pe urma schimbului de tehnologie si a resurselor de „know-how”.

Viitorul Opel va depinde si in continuare de GM. Concret, Opel va adopta in gama sa o copie perfecta a automobilului electric Chevrolet Volt, ce va fi comercializat in reteaua Opel/Vauxhall sub numele de Ampera.