sept. 092009
 

mazda3 -mps Noua generatie Mazda3 MPS, model de referinta al constructorului japonez si unul dintre cele mai puternice autovehicule sport din clasa sa, se prezinta cu un design dinamic si agresiv. Modelul mosteneste de la predecesorul sau o versiune evoluata a performantului motor MZR 2,3 litri DISI turbo. Prin intermediul implementarii unei tehnologii unice Mazda – “single-nanotechnology” – si al optimizarii propulsorului, noua Mazda3 MPS respecta reglementarile euro 5, fara a face niciun compromis in ceea ce priveste sportivitatea.

La exterior, noul model pastreaza atributele sportive al versiunii clasice, potentand componente precum spoilerul frontal in cinci puncte prin elemente specifice MPS. In premiera, Mazda3 MPS prezinta o priza de aer pozitionata in centrul capotei, aceasta contribuind atat la aspectul agresiv al vehiculului, cat si la cresterea eficientei sistemului de racire. Partea frontala este redesenata, spoilerul, grila radiatorului, farurile si aripile atribuindu-i noii versiuni un aer atletic. Pasajele rotilor adapostesc jante de aliaj noi, de 18 inchi, cu un design 3D, similar modelului RX-8. Partea din spate integreaza lampi cu LED-uri, un spoiler de mari dimensiuni care asigura un nivel superior de stabilitate la viteze ridicate si un sistem de evacuare cu doua tevi de esapament sport. Designul aerodinamic al noii generatii a facilitat obtinerea unui coeficient de rezistenta la inaintare de 0,32, noua Mazda3 MPS fiind astfel unul dintre cele mai aerodinamice modele din clasa.

Propulsorul turbo de 2,3l permite noii Mazda3 MPS sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in 6,1 secunde si sa atinga o viteza maxima de 260 de km/h. Motorul dezvolta 260 CP si un cuplu maxim de 380 Nm in conditiile unui consum de combustibil rezonabil si respectand reglementarile euro 5.

Unul dintre elementele care a influentat pozitiv consumul si nivelul emisiilor este catalizatorul unic Mazda ce integreaza tehnologia “singe-nanotechnology” si utilizeaza mai putin metal pretios pentru procesul de filtrare. O contributie semnificativa au avut si performantele aerodinamice si directia asistata electric. Inginerii Mazda au optimizat si modul in care forta motorului este transmisa rotilor, astfel incat fenomenul de “torque steer” a fost redus la maxim.

Siguranta noii versiuni Mazda3 MPS este sporita de caroseria de noua generatie, care inglobeaza cu 17% mai mult otel dur-aliat fata de versiunea anterioara, precum si ranforsari speciale. Alaturi de noile jante de aliaj, noul model beneficiaza de discuri de frana mai mari pentru rotile din fata (32 de cm), precum si de anvelope Dunlop proiectate special pentru acest vehicul.

O lista considerabila de sisteme electronice echipeaza standard Mazda3 MPS. Printre acestea se regasesc asistenta electronica a franarii, ABS, 6 airbag-uri, controlul dinamic al stabilitatii (DSC), faruri adaptive cu lampi bi-xenon(AFS), senzori de monitorizare a presiunii in pneuri, sistemul de monitorizare a lateralului si partii din spatele autovehiculului (RVM), sistemul de semnalizare a franarii de urgenta (ESS) si senzori de parcare.

Date tehnice Mazda3 MPS hatchback:

– Lung x lat x h (mm) 4.505 x 1.770 x 1.460;
– Ampatament 2.640 mm; Volum portbagaj 340 l;
– Cutie 6 trepte, manuala;
– Greutate fara sarcina 1.385 kg;
– Putere nominala 191 kW (260 CP) / 5.500 rpm;
– Cuplu maxim 380 Nm / 3.000 rpm;
– Acceleratie 0-100 km/h, 6,1 sec;
– Viteza maxima, 250 km/h;
– Consum combustibil, 9,6 l/100 km (mixt).

  •  9 septembrie 2009
  •  Posted by
  •   Comentariile sunt închise pentru Mazda3 MPS – lansare europeana
  •   Modele noi
  •