sept. 072009
 

millyard-viper-v10 Inginerul britanic specialist in fizica nucleara Allen Millyard este cunoscut pentru motocicleta gigant pe care a construit-o, dar si pentru ingeniozitatea stranie cu care inlocuieste motoarele originale cu propulsoare mari ale unor masini celebre. Ultima sa creatie foloseste un motor de 500 CP, 8,4 litri de la Dodge Viper. Este la fel de impresionanta ca si isprava sa precedenta, montarea pe o bicicleta a doua motoare in 6 cilindri.

millyard Verde? Eficient din punct de vedere al consumului? Prietenoasa cu mediul? Ha, ha! Poate in alta parte! Nu la motociclisti! Ei vor doar – pe cat posibil – mai multa putere, pentru a fi propulsati pe sosea la viteze cat mai mari, o pasiune mai greu de inteles de catre un om obisnuit. Daca va potriviti categoriei, cu siguranta veti vrea sa vedeti monumentala motocicleta cu motor de Viper, 10 cilindri in V. Nu mai putin de 8,4 litri si 500 de impresionanti caluti (foarte, foarte) nervosi. Millyard Viper V10 nu este doar un concept. Echipa inginerului britanic si-a dus munca pana la capat, iar motocicleta poate circula perfect legal pe soselele europene.

Allen Millyard, autor si al unor „upgrade”-uri speciale Kawasaki in trecut, spune despre creatia sa ca arata perfect si ca – cel putin deocamdata – motociclismul este in siguranta: nu-l va cuceri bateria cu litiu-ion sau motorul electric…

Un clip video scurt, cum este cel de mai jos, va poate crea o imagine comleta despre „monstrul” lui Millyard:

Allen Millyard: – „Sunt o groaza de idioti care cred ca am construit-o ca sa concurez cu Yamaha R1 si ca acum ar trebui sa fac sa iasa fum din cauciucuri, sa fac cercuri pe sosea sau sa-i tocesc cuiele pe asfalt. Trebuie sa spun ca ia curbele foarte bine pentru un motor de 600 de kg. Am construit Viper-ul pentru ca imi place sa fac si sa incalec motociclete neobisnuite.”